Us desitjo pau, amor, salut, prosperitat i felicitat en aquestes festes i al llarg del 2018.

Que els vostres somnis es facin realitat!

moon-478982_1920

Avui dia, estem bombardejats de missatges d’aquest tipus:

Segueix els teus somnis!

Lluita per assolir la vida que desitges!

Sigues fidel amb tu mateix!

Confia i fes el pas!

Llença’t i surt de la teva àrea de confort!

Creu en tu. Tu pots!

Si… grans slogans!

Són com les ofertes de viatges o de telefonia mòbil, sonen molt bé, ens transporten al món de la il·lusió, ens fan sentir guanyadors, poderosos, capaços…. però quan llegim la lletra petita, molts cops en adonem que no són tan fantàstiques com semblen.

Aquests missatges rarament ens arriben acompanyats de la lletra petita; no acostumen a portar cap manual d’instruccions, ni tampoc ens expliquen tot el que implica seguir els somnis, confiar, deixar anar, sortir de l’àrea de confort, ser fidel a un mateix…

Doncs bé, avui em ve de gust comunicar-vos que darrera d’aquests grans slogans hi ha molta feina. Implica un procés més o menys lent, i més o menys costós, de creixement personal i de gestió emocional, d’autoafirmació, de superació de pors, de reptes econòmics, socials, familiars, de contraccions, de dubtes, d’inestabilitat, de compromís.

Està bé tenir en compte que, normalment, en portar a terme aquests missatges ens trobarem amb moments de llum i d’ombra, moments en que sentirem que podem amb tot, i moments en que sentirem que el món pot amb nosaltres… i això també forma part de la vida, de la creació i del món material en què vivim. I sí. Aquest article vol fer un toc d’atenció sobre l’altra cara de la moneda. Oferir el contrapunt. Divulgar i deixar per escrit que això té un preu, i que moltes vegades aquest preu és més elevat del que a priori imaginem.

Sí, val la pena. I tant! Ho afirmo. Jo ho vaig fer. I ho continuo fent. I és precisament per això, que puc dir-vos que és molt bonic, però a la vegada hi ha moments d’una duresa que no m’hauria mai imaginat. Segurament que per a cadascú és diferent, i tots vivim experiències diferents…. però és innegable que quan deixes el teu espai de confort, de que quan fas un salt al buit, de que quan et desaferres d’allò que et dóna seguretat i estabilitat, s’obre un altre món. Emergeix una altra dimensió, un nou camí, que et porta a explorar paisatges desconeguts, situacions noves i t’apropa un altre tipus de persones. I en aquest nou camí, apareixen noves dificultats i nous reptes.

Considero que per transitar aquest nou camí, és molt important tenir ajuda, cooperació, suport, comptar amb persones que estan un pas per davant de tu, o amb persones que et poden acompanyar amb la seva teràpia, amb la seva paraula, amb la seva dansa, amb la seva amistat… Persones humanes que et facin sentir que estàs recolzat, que no estàs sol contra tot i tothom. I encara que pràcticament ningú en parla, considero que això és bàsic quan et llences a l’aventura de conquerir els teus somnis.

Un altre factor a tenir en compte és el temps. Des de la ment és molt fàcil imaginar, projectar, organitzar, planificar… i és molt més complicat materialitzar. Hi ha imprevistos i coses amb les quals no hi comptes, hi ha malalties, morts de familiars, i moltes situacions i esdeveniments que nosaltres no controlem i que també formen part de la vida. També hi ha necessitats bàsiques que retrassen el procés, com ara la necessitat de descansar, d’enfocar, de prioritzar les accions a realitzar, de posar ordre en aquest caminar.

Així doncs, aquest és l’article per aquestes festes. Una reflexió sobre l’altra cara de la moneda dels missatges del tipus: ‘confia’, ‘lluita pels teus somnis’, ‘segueix el teu cor ‘.

Si ho sents, i tens ganes de comprometre’t i implicar-te en una aventura que no serà del tot descansada, endavant. Jo et recolzo. Estiguis en el moment que estiguis, a l’inici de l’aventura, en una emboscada, en un moment d’impàs o a tot drap; si ho sents i ho necessites, pots comptar amb mi. T’acompanyo amb tots els recursos de que disposo per fer-te el viatge més lleuger i amable.